palle-knudsen-oeZvbQKdA7Y-unsplash.jpg
Skjold Akupunktur
Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited_edited.png

balance, velvære og ro i krop og sind

Smerter

din ven eller din fjende ?

Smerter er naturlige beskyttende signaler fra din krop. De opstår, når en ydre eller indre påvirkning (skade eller sygdom) truer med at skade en del af kroppen.

 

Sagt helt enkelt - for det holder jeg af at gøre sammen med mine klienter, så fortæller signalerne (smerterne) dig om hvordan din krop har det og om der er særlige steder der trænger til ekstra opmærksomhed. 

Typiske smerteproblematikker jeg ofte behandler i klinikken:

 • Smerter i ryg og lænd, som evt. stråler ned i det ene eller begge ben

 • Smerter i ryg og lænd, som evt. stråler op mellem skulderbladene og videre op i nakken

 • Smerter i nakke og skuldre, som evt. trækker op i baghovedet og måske helt om bag øjnene

 • Smerter i nakkens øverste hvirvler, som forplanter sig til svimmelhed og evt. dårlig balance

 • ​Smerter i nakke og ryg efter piskesmæld, hjernerystelse, fald eller ulykker

 • Smerter i hoved, omkring øjne, i ansigtets nerver (bla. trigenimus) og i kæbemuskulaturen

 • ​Smerter pga nerveforstyrrelser f.eks. i hænder, håndled, fødder og efter operation.

 • Smerter i underliv og i forbindelse med menstruation (f.eks. endomitriose)

 • Smerter i fødder, ankler og ved hælspore.

 • Smerter i nerverne. 

 • Smerter i huden.

 • og meget mere…

Man Walking i Fields

Kæmper du med smerter?

Humøret og livsglæden kommer hårdt på prøve, når du er begrænset af smerter. Smerter tærer på tålmodigheden, forstyrrer ofte søvnen og giver mindre overskud til det du gerne vil i hverdagen.  Mange ender gradvist i en "ond cirkel".

Uanset om det er akut opstået skade, længerevarende smerter, om du er ekstremløber, havemand eller bare elsker at samle den store familie til søndagsmiddagene, så er det lige hårdt og begrænsende at være ramt af smerter.

Smertefrihed er en mulighed! 

Akupunktur og smerter

Forskning har vist, at akupunktur er særlig effektiv mod smerter. Det er fordi akupunktur øger blodcirkulationen og ilttilførslen til led, muskler og væv, øger bevægeligheden og i mindsker væskeophobninger og trykket på nerver og væv.  Akupunktur frigiver også smertedæmpende hormoner der nedsætter hjernens hypersensibilitet overfor smerter. 

 

Udover akupunktur inddrager jeg ved smertebehandling ofte også andre behandlingsformer som auriculoterapi, auriculomedicin, myofascieterapi og laserterapi.

Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited_edited.png

Har du akutte eller kroniske smerter ?

Akutte smerter har som regel en klar årsag og forsvinder som regel når skaden er helet op igen. Akutte smerter aftager gradvist indenfor dage til uger. Eksempler akutte smerter kan være forstuvninger, et trælår eller ømhed i ryggen efter havearbejde.

 

Kroniske smerter starter som akutte smerter, men aftager ikke gradvist efter opheling af vævskaden og der opleves fortsat smerter efter 3-6 mdr. Nervesystemet og hjernen er ganske enkelt blevet "for gode" til at huske smerten og ekstra følsom eller overaktiv i vedligeholdelse af smerten og spændingen i kroppen.

Det vil være nærliggende at sammenligne dit nervesystem med en røgalarm, der aktiveres, selvom der ikke er brand. Over en periode har nervesystemet øvet sig i, at sende alarmsignaler til hjernen og princippet om at "øvelse gør mester" gælder også for nervesystemet evne til at sende alarmsignalerne og hjernens evne til at lede efter alarmsignalerne. 

Kroppen glemmer ikke lige med det samme - det tager derfor typisk tid at behandle længevarende smerter. Ofte medfører de langvarige smerter flere forskellige psykologiske problemer, som f.eks. depression, angst, katastrofetanker, tendens til at isolere sig, søvnforstyrrelser og øget irritabilitet.