top of page

Hvordan foregår en behandling ?

Din krop bestemmer vejen til din balance

Den første gang ...

Første gang du kommer i klinikken, vil vi bruge tid på udfylde din journal; din helbredshistorie og aktuelle helbredstilstand. Vi taler om alle de ting, som du gerne vil arbejde med, det kan både være fysisk, følelsesmæssig og mental ubehag.

De efterfølgende gange, du kommer, taler vi  om, hvordan det er gået siden sidste behandling, og hvilke reaktioner eller forandringer, du har mærket.

Behandlingen fortsættes ikke, hvis der ikke er sket en bedring efter 4-5 behandlinger, med mindre det er meget tunge lidelser, der kræver flere behandlinger for at se et resultat.

Hvis du indtager medicin som antidepressiver, betablokkere, steroider o.l., kan det tage længere tid, før behandlingen slår igennem.

Behandlingen første gang ...

Inden behandlingen starter, undersøger jeg din kropsholdning (positur), din fodstilling og rygsøjlen. Derefter ligger du dig på briksen og jeg fortsætter med at undersøge og behandle dig med auriculoterapi. Ubalancer i kroppen vil afspejles i øret og være målbare i pulsen (VAS) eller med måleinstrumentet premio 40. 

I auriculoterapi behandles der med lys, frekvenser, farver og/eller sterile nåle, punkterne kan føles ømme.

Er du bange for nåle ...

Jeg behandler altid i det tempo som du har brug for og er du bange for nåle, så kan du behandles med laser og frekvenser på ørets og kroppens punkter. Det er et rigtig godt alternativ til nålene - også til børn. 

Opfølgende behandlinger ...​​

Vi vil sammen følge op på hvordan det er gået imellem behandlingerne, hvilke reaktioner eller forandringer du har mærket. 

Behandlingen fortsættes ikke, hvis der ikke er sket en bedring efter 4-5 behandlinger, med mindre det er meget tunge lidelser, der kræver flere behandlinger for at se et resultat.

I de fleste behandlinger kombinerer jeg forskellige behandlingsformer, medmindre du har frabedt dig f.eks. nåle-akupunktur.

Praktisk viden ...

Du medbringer selv et stoflagen og evt. et lagen eller tæppe til at have over dig.

Under akupunktur behandlinger skal du ligge på ryggen eller maven. Skal du behandles på rygsøjlen, ligger du i undertøj. Skal du behandles for lokale smerter i hænder eller fødder, beholder du det meste af dit tøj på.

Under auriculo behandlinger og afbalanceringer beholder du alt dit tøj på. ​

Reaktioner på behandlingen ...

Under og efter behandlingen kan der opstå forskellige fysiske og psykiske reaktioner. Det er helt normalt og kan spænde vidt, også fra gang til gang.

Alle disse forskellige reaktioner er helt naturlige og indikerer, at kroppen er i gang med at rette op på ubalancen.

Under selv behandlingen kan reaktionerne være:

 • Smerter eller ubehag mindskes eller forsvinder

 • Følelse af varme, kulde eller snurren i øret eller i dele af kroppen.

 • Følelse af afslapning eller lethed og fornyet energi.

 • Rumlen i mave-/tarmsystemet

 • Du kommer i kontakt med følelser og tanker, som du måske havde fortrængt.

 

Efter behandlingen kan reaktionerne være:

 • Kortvarig utilpashed og opblussen af din symptomer. hvilket er et positivt tegn på, at en selvhelende proces er i gang.

 • Tørst. Drik rigeligt med vand i de kommende dag, så en udrensning bliver støttet.

 • Kraftigt lugtende urin eller afføring

 • Træthed eller øget energi

 • Følelse af lethed og være mere centreret i dig selv. 

Det her er vigtigt! 

 • du drikker rigeligt vand i dagene efter behandling. Behandlingen løsner mange affalds- og giftstoffer i kroppen, og du har derfor brug for at få skyllet kroppen godt igennem.

 • Selv om du har ligget stille, har din krop arbejdet hårdt og dit blodsukker kan påvirkes en smule efter behandlingen. Tag derfor lidt nødder eller bær med i tasken til bagefter.

 • Følg altid de anvisninger, du har fået fra din læge omkring medicin og lignende. 

 • Spørg, hvis der er noget, du er i tvivl om.

palle-knudsen-oeZvbQKdA7Y-unsplash.jpg
SKJOLD akupunktur & afbalancering
Man Walking i Fields

Kæmper du med smerter?

Humøret og livsglæden kommer hårdt på prøve, når du er begrænset af smerter. Smerter tærer på tålmodigheden, forstyrrer ofte søvnen og giver mindre overskud til det du gerne vil i hverdagen.  Mange ender gradvist i en "ond cirkel".

Uanset om det er akut opstået skade, længerevarende smerter, om du er ekstremløber, havemand eller bare elsker at samle den store familie til søndagsmiddagene, så er det lige hårdt og begrænsende at være ramt af smerter.

Smertefrihed er en mulighed! 

Smerter

Forskning har vist, at akupunktur er særlig effektiv mod smerter.

Akupunktur øger blodcirkulationen og ilttilførslen til led, muskler og væv,

øger bevægeligheden og mindsker væskeophobninger og trykket på nerver og væv.  

Akupunktur frigiver ligeledes smertedæmpende hormoner

der nedsætter hjernens hypersensibilitet overfor smerter. 

Skjold_Akupunktur_White_Logo_02_edited_edited.png

Har du akutte eller kroniske smerter ?

Akutte smerter har som regel en klar årsag og forsvinder som regel når skaden er helet op igen. Akutte smerter aftager gradvist indenfor dage til uger. Eksempler akutte smerter kan være forstuvninger, et trælår eller ømhed i ryggen efter havearbejde.

 

Kroniske smerter starter som akutte smerter, men aftager ikke gradvist efter opheling af vævskaden og der opleves fortsat smerter efter 3-6 mdr. Nervesystemet og hjernen er ganske enkelt blevet "for gode" til at huske smerten og ekstra følsom eller overaktiv i vedligeholdelse af smerten og spændingen i kroppen.

Det vil være nærliggende at sammenligne dit nervesystem med en røgalarm, der aktiveres, selvom der ikke er brand. Over en periode har nervesystemet øvet sig i, at sende alarmsignaler til hjernen og princippet om at "øvelse gør mester" gælder også for nervesystemet evne til at sende alarmsignalerne og hjernens evne til at lede efter alarmsignalerne. 

Kroppen glemmer ikke lige med det samme - det tager derfor typisk tid at behandle længevarende smerter. Ofte medfører de langvarige smerter flere forskellige psykologiske problemer, som f.eks. depression, angst, katastrofetanker, tendens til at isolere sig, søvnforstyrrelser og øget irritabilitet. 

bottom of page